Meer resultaten voor bipolaire stoornis

   
 
bipolaire stoornis
 
Bipolaire stoornis.
Een bipolaire stoornis uit zich voor het eerst tijdens of na de puberteit, meestal in de leeftijdscategorie van 15 tot 25 jaar. Men schat dat ongeveer 4% van de bevolking in min of meerdere mate last heeft van bipolaire stoornis.
psychose bipolaire stoornis Medisch Centrum St.-Jozef.
Varianten van de manisch-depressieve stoornis zijn de bipolaire II stoornis, waarbij de manische periodes minder extreem zijn en de cyclothyme stoornis. Ook mensen met deze stoornis hebben last van plotse en onvoorspelbare stemmingswisselingen, maar ze zijn minder extreem dan bij een manisch-depressieve stoornis.
Bipolaire stoornis Wikipedia.
De kans op deze stemmingsstoornis is bijvoorbeeld groter wanneer naaste familieleden ook aan de stoornis lijden. De kans dat kinderen van een ouder met de bipolaire stoornis zelf ook lijden aan de bipolaire stoornis is 20%. Als beide ouders de bipolaire stoornis hebben dan is de kans dat kinderen de stoornis ontwikkelen 50%.
Is een bipolaire stoornis manisch depressief zijn erfelijk? Gezondheidsweb.
In geval bij beide ouders een bipolaire stoornis manisch depressief zijn werd vastgesteld, kan dat zelfs oplopen tot 50 tot 75%. Ook eeneiïge en niet-eeneiïge tweelingen kunnen een goede indicatie geven over de mogelijke overerfbaarheid van een bipolaire stoornis manisch depressief zijn.
Bipolaire stemmingsstoornis of manisch-depressief-syndroom gezondheid.be.
Behandeling van een bipolaire stoornis. Van een bipolaire stoornis kunt u niet genezen, maar de stoornis kan meestal wel vrij goed onder controle gehouden worden door medicijnen en/of psychotherapie. Het is belangrijk dat een bipolaire stoornis adequaat wordt behandeld en wordt opgevolgd.
Bipolaire stoornis 7 definities Encyclo.
Een bipolaire stoornis is een psychische ziekte waarbij periodes met een depressieve stemming afwisselen met periodes met een overdreven opgewonden en vrolijke stemming. Andere woorden voor hetzelfde ziektebeeld zijn manische depressie, manisch-depressieve stoornis en manische depressiviteit. Iemand die een bipolaire stoornis heeft word.
bipolaire stoornis cawdeterp.be.
Een onder artsen en instanties vaak gebruikt als synoniem voor de term bipolaire stoornis is bipolaire psychose of affectieve stoornis. De term psychose wordt anders gebruikt in de techniek: sommige alleen ingepast waan onder anderen gebruiken voor ernstige psychische stoornissen, zoals bipolaire stoornissen veilig.
Wat is het verschil tussen een bipolaire stoornis en borderline?
Wat met een bipolaire stoornis en een depressie? Een bipolaire stoornis of manisch depressieve stoornis typeert zich door episodes van depressie, manie en normaal functioneren. Lees het volledig artikel. De bipolaire stoornissen. Een bipolaire stoornis wordt ook wel een manisch-depressieve stoornis genoemd.

Contacteer ons